2016.04.14 10:11
Kis Bulvár

Hétvégére itt a bivalyerős montenegrói kávé recept


Hétvége felé közeledve egyre gyengébbnek tűnik a kávénk. Ha te is így érzed, akkor itt az ideje egy jó erős montenegrói stílusú kávét főznöd. Ráadásul pofon egyszerű elkészíteni és nem kell hozzá semmilyen extra hozzávaló.

A montenegrói stílusú kávé elkészítéséhez mindössze egy vízforraló edényre van szükséged. Ez a recept a hagyományos kávékészítésről szól, nem pedig az olaszos puccos változatról. Eléggé hasonlít a török kávéhoz egy apró különbséggel. Itt a cukrot már a főzéskor belerakják. Így az karamellizálódik valamennyire. A végeredmény nagyon erős, úgyhogy szívbetegségben szenvedőknek tilos!

 

montenegrói erős kávé recept

 

A montenegrói kávé hozzávalói

- 2 dl víz (minél keményebb a víz annál jobb)

- 2 evőkanál kávé

- 1 evőkanál cukor

 

A montenegrói kávé elkészítése

- Forralj 2 dl vizet egy kis edényben magas lángon

- Amikor kezd buborékos lenni a víz széle szórd bele a kávét és a cukrot, majd kicsit kavard meg

- Vedd lejjebb a lángot takarékra
- Amikor felhabzik és úgy tűnik kifut, akkor vedd le a lángról és tedd félre

- Hagyd leülepedni a zaccot. Nagyjából 5 perc után látni fogod, hogy a hab kihült és a felére esett vissza

- Öntsd ki kávéscsészékbe, de a zaccra figyelj!

 

Ha igazán erős kávét akarsz kapni, akkor a ma főzött kávét holnap reggel öntöd ki és iszod. Szívre vigyázni, mert ez tényleg ütős.



A honlap sütiket használ a böngészés támogatására és egyes funkciók elérésére. A honlap további használatával hozzájárul a sütik használatához. A sütik kezeléséről további információt az Adatvédelem menüpont alatt talál.